Kranenbedrijf Meppel opent nieuwe vestiging

Het laad- en loskranenbedrijf Hiab, onderdeel van Cargotec, opent in Meppel een nieuwe fabriek en een competentiecentrum. Dat levert vijftien tot twintig nieuwe arbeidsplaatsen op.

De nieuwe Hiab-vestiging komt in het voormalige fabriekspand van Talen Carrosseriebouw aan de Pieter Mastebroekweg. in Meppel. De verkoop- en serviceorganisatie van Cargotec Nederland, goed voor zo’n honderd arbeidsplaatsen, zit al vele jaren aan de Oeverlandenweg in Meppel en blijft daar gevestigd.

2014 nog banenverlies

Cargotech Netherlands schrapte in 2014 nog zo’n 50 van de 150 arbeidsplaatsen. Het nieuwe Meppeler centrum van Cargotec biedt FrameWorksTM-subframes, vrachtwagencarrosserieën en complete voertuigoplossingen voor het Europese klantenbestand van Hiab. Het is het wereldwijde competentiecentrum voor Hiab kraan-installaties en het distributiecentrum voor Hiab FrameWorks-kits.

Kortere levertijd

Volgens Hiab-directeur Marcel Boxem heeft de uitbreiding te maken met de introductie in 2016 van de HIAB FrameWorks, een systeem dat de klant een vooraf vervaardigde, klaar om te installeren kraan levert die overeenkomt met de gekozen truck. Hiermee is de levertijd aan klanten aanzienlijk verkort.

Directeur Boxem verwacht dat het niet blijft bij vijftien tot twintig extra arbeidsplaatsen bij het bedrijf in Meppel. ,,En natuurlijk heeft de uitbreiding van Hiab voor onze toeleveranciers ook positieve gevolgen.’’

Wereldspeler

Bij de toonaangevende leverancier van kraantechnieken Hiab, werken wereldwijd zo’n 3.300 werknemers. De omzet van moederorganisatie Cargotec bedroeg vorig jaar 3,3 miljard euro.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.