De 33-jarige E.H. uit Weiteveen gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling voor oplichting van zijn ex-kameraad en voormalig zakenpartner Harald Wubbels uit Zwartemeer. Dat is aan gedupeerde Wubbels meegedeeld door het Openbaar Ministerie.

De (ex)-kameraden begonnen in 2017 samen een bedrijf in afbouw en systeemplafonds. Nog geen jaar later stond er geen cent meer op de bedrijfsrekening van de bv die ze samen hadden opgericht. Uit onderzoek van een boekhouder bleek dat door E.H. 35.000 euro van de bedrijfsrekening was gepind. Bij de politie heeft hij vrijwel alles bekend. Volgens H. ging hij in de fout door zijn gokverslaving.

Niet bij zitting

Wubbels had zijn toenmalige vriend ook nog 10.000 euro geleend. In augustus 2018 deed hij aangifte van oplichting. De verdachte is tot drie keer toe opgeroepen voor een strafzitting bij de politierechter. Geen enkele keer kwam hij opdagen. De derde keer besloot de politierechter de zaak zonder hem te behandelen. Dat was afgelopen december. H. werd veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en het betalen van een schadevergoeding van 39.000 euro aan gedupeerde Wubbels.

Verbijsterend

Na de zitting waren Wubbels en zijn vriendin emotioneel, omdat ze de zaak eindelijk achter zich konden later. ,,Maar deze week kreeg ik telefoon van het Openbaar Ministerie. Meneer is drie dagen na het vonnis in hoger beroep gegaan. Verbijsterend. Zeker omdat hij in de rechtbank nooit kwam opdagen. Aan de andere kant hadden we er wel een beetje rekening mee gehouden. We kunnen nu niets ander doen dan het hoger beroep afwachten. Het zou me verbazen als hij dan wel komt trouwens.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe