Kritiek op Rondemissen? Bij de Gouden Pijl Emmen staan ze gewoon op het podium

Tijdens de Gouden Pijl in Emmen op 5 augustus staan er gewoon twee Rondemissen tijdens de prijsuitreiking op het podium. Nikki Savenije uit Erica en Mirron Schimmel uit Klazienaveen flankeren de winnaars en geven die na afloop bloemen en zoenen.

,,Ondanks kritieken op het inzetten van een Rondemiss houdt De Gouden Pijl deze traditie graag in stand’’, laat de organisatie van het wielerevenement in Emmen weten. Steeds meer Wielerrondes en Klassiekers zetten geen rondemissen meer in. Of het roer wordt omgegooid door de zoenen af te schaffen. Maar niet in Emmen.

Niet gevoelig voor discussie

,,De organisatie is niet gevoelig voor de sociale en mediadiscussie’’, schrijft de organisatie in een persbericht. ,,De wereldwijde discussie of rondemissen nog wel van deze tijd zijn, gaan aan Emmen voorbij. De missen brengen een stuk vrolijkheid en fleurigheid mee.’’

De 18-jarige Nikki Savenije en de 19-jarige Mirron Schimmel geven aan erg uit te kijken naar het evenement. Savenije studeert aan de Pabo op het Stenden College in Emmen. Schimmel is bezig met de opleiding Luchtvaartdienstverlening op het Drenthe College in Emmen. Ze werd vorige maand gekozen tot Miss Klazienaveen 2018. Dat is de reden dat zij een van de rondemissen is tijdens het wielerevenement in Emmen.

Een van de rondemissen voor dit jaar: Nikki Savenije
Mirron Schimmel uit Klazienaveen

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.