Kritiek op vergunning voor kunstwerk Okkenveen

Een vergunning voor een kunstwerk bij het Okkenveen leidt tot kritiek vanuit de gemeenteraad van Tynaarlo. GroenLinks vreest dat het project de natuur verstoort.

Het kunstwerk komt tijdelijk in dit natuurgebied en is gemaakt door Rainer Gross. De plaatsing is onderdeel van het project Into Nature, dat van juli tot september op diverse locaties in heel Drenthe plaatsvindt en natuur met kunst moet verbinden. B en W van Tynaarlo hebben onlangs besloten een vergunning te verlenen.

Het plaatsen en weer verwijderen van het kunstwerk levert schade op, stelt fractieleider Oscar Rietkerk van GroenLinks. Hij vraagt zich af wie er opdraait voor de kosten. Tevens wil hij weten waarom B en W van Tynaarlo niet naar alternatieve locaties voor dit kwetsbare natuurgebied hebben gekeken. Het Okkenveen ligt bij Ydermade, op de grens tussen Drenthe en Groningen. Het Natuurplatform Drentsche Aa maakte eerder al bezwaar tegen de locatie.

Het gebied, aangewezen als Natura2000, heeft volgens Rietkerk toch al meer te lijden onder menselijke activiteiten dan de bedoeling was, er zou gezwommen worden, vuurtjes gestookt, etcetera.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.