Kroegbaas van café in Assen veroordeeld voor wietteelt in Vries

,,Het is voor mij een betonnen reddingsboei geweest”, zei een kroegbaas woensdag bij de politierechter in Assen. In zijn huis in Vries is vorig jaar een wietkwekerij aangetroffen.

De eigenaar van een café aan de Rolderstraat in Assen verklaarde dat hij door de economische crisis in de schulden was geraakt. Daarom had hij zijn woning ter beschikking gesteld aan wietkwekers. ,,Ik had er zelf niets mee te maken. Ik werk 70 uur in de week. Naast het café heb ik nog een ander bedrijf. Ik heb helemaal geen tijd om me met hennepteelt bezig te houden.

De officier van justitie ziet dat anders. ,,Verdachte wilde iets aan zijn schuldenlast doen. Uit het dossier blijkt dat hij met het idee kwam om wiet te kweken en de opdracht gaf om hennepstekjes te plaatsen in de woning. Hij was ook betrokken bij het knippen van geoogste wiet.” Bij een inval in de woning werden 455 wietplanten aangetroffen en bijna een halve kilo henneptoppen. Ook werd de stroom illegaal afgetapt.

In de woning is volgens de officier van justitie van 1 maart tot augustus 2015 hennep geteeld. De Asser kroegbaas is schuldig bevonden aan wietteelt, bezit van hennep en diefstal van stroom. Hij is veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar. De rechter heeft bepaald dat hij 3700 euro aan crimineel verdiend geld moet terugbetalen aan de Staat.

Twee medeverdachten hebben volgens de rechter geholpen bij het runnen van de kwekerij. Een 33-jarige Assenaar is veroordeeld tot 100 uur werkstraf en twee weken cel voorwaardelijk. Een Hoogevener (50) is een werkstraf van 120 uur en een maand cel voorwaardelijk opgelegd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.