Kruisstraat krijgt opknapbeurt voor nieuwe bioscoop Meppel de deuren opent

De Kruisstraat in Meppel krijgt dit najaar een facelift. De winkelstraat aan de noordzijde van de binnenstad moet meer aansluiting krijgen met de Hoofdstraat.

De herinrichting van de Kruisstraat maakt onderdeel uit van het Meppeler Binnenstadsplan. Daarin staat beschreven wat er de komende jaren in het centrum moet gebeuren om de stad in Zuidwest-Drenthe het bruisende hart van de regio te houden. Om de Meppeler binnenstad levendig te houden, is onlangs door de gemeente Meppel en de provincie Drenthe een speciaal binnenstadsfonds opgericht. Van hieruit wordt geïnvesteerd in concentratie van het winkelaanbod, aanpak van de aanloopstraten, toevoeging van beleving door groen- en waterelementen en bereikbaarheid.

Dat de Kruisstraat nu wordt aangepakt, heeft alles te maken met de komst van een bioscoop met grootschalige horecavoorziening in het aan de Kruisstraat gevestigde de Keyserstroom. Het winkelcentrum van de Kroonenberg Groep waarin tot vorig jaar winkelketen V & D gevestigd was, wordt op dit moment grondig gerenoveerd. Naar verwachting openen de bioscoop en de vestiging van Grandcafé Het Postkantoor eind dit jaar. Dan moet ook de Kruisstraat volledig opgeknapt zijn. De planning is dat de uitvoering start begin september en klaar is voor de intocht van Sinterklaas op 17 november.

Het definitief ontwerp over de herinrichting van de Kruisstraat wordt eind volgende week gepresenteerd aan de ondernemers en de bewoners van de Kruisstraat.

Duidelijk is nu al dat er in het straatbeeld meer ruimte voor groen komt, plantenbakken worden geplaatst, plaats is voor een gecombineerd licht/zitelement en dat fietsers in de Kruisstraat de ruimte krijgen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.