Kunst komt tot leven bij Art Explosion in Assen

Het winkelend publiek in Assen kan zaterdag genieten van kunst tijdens de Art Explosion op het Koopmansplein. Wellicht door het mooie weer is de belangstelling iets geringer dan andere jaren.

Het plein is gevuld met standjes waar kunstenaars hun werk laten zien, of zelfs live aan de slag zijn. Zoals Henny Kagie uit Schagen, die een stoel beschildert met een werk geïnspireerd op dat van de Russische schilder Wassily Kandinsky.

In een hoek van het plein staat het muzikale duo  'De toon is gezet' werk van onder andere Sarah Leander, Judy Garland en Ramses Shaffy te spelen. Voor de peuters Kyan (3) en Zoë (2) is het een van de eerste kennismakingen met live muziek. Die komt dan ook zichtbaar bij hen binnen.

Aan de andere kant van het plein geeft jeugdcircus Bombari een optreden, met acrobatiek, jongleren en een act op eenwielers. Dat laatste geeft nog wel wat problemen, als enkele artiesten het evenwicht niet helemaal weten te bewaren. De manifestatie Art Explosion duurt nog tot het einde van de zaterdagmiddag.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.