Kunstuitleen Meppel sluit de deuren

Kunstuitleen Drenthe is in Meppel gestopt met haar activiteiten. De ruimte op de begane grond van Kunsthuis Secretarie aan de Grote Akkerstraat is gesloten.

De Kunstuitleen, onderdeel van het Centrum Beeldende Kunst Drenthe (CBK) in Assen, raakte in de financiële problemen nadat de provincie Drenthe de subsidiekraan dichtdraaide. Toen ook de gemeente Meppel bezuinigde, was sluiting onontkoombaar. De Kunstuitleen was tientallen jaren gevestigd aan de achterzijde van Kunsthuis Secretarie.

CBK Drenthe stopt per 1 januari met zijn activiteiten. Nauwe samenwerking met verschillende partners en de opzet van een nieuwe projectorganisatie hebben niet de verwachte verbetering gebracht. Zes personeelsleden komen hierdoor op straat te staan. Het Centrum Beeldende Kunst verzorgde in Drenthe een breed scala aan activiteiten, van educatieve projecten tot kunst in de openbare ruimte. Na de verhuizing naar het vernieuwde theater De Nieuwe Kolk in Assen in 2012, kwam het accent op tentoonstellingen en activiteiten in dit gebouw te liggen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.