Kunstwerk annex hotel Stairway to Heaven volgeboekt

Het kunstwerk annex hotel Stairway to Heaven bij Paterswolde, onderdeel van kunstroute Into Nature, is volgeboekt. Tot de ontmanteling op 18 september overnacht elke dag iemand in het hotel.

Het hotel is een zomerverblijf van het Martiniziekenhuis, de Til, dat door de Japanse kunstenaar Taturo Atzu is omgebouwd tot overnachtingsplek. „We hadden geen idee of het aan zou slaan”, zegt Tom Tieman van Into Nature. „Maar vanaf het begin af aan liep het al storm.”

Volgens Tieman vallen vooral de locatie, aan het Friescheveen, en de rust op. „Je hoort hier alleen de vogels.” Ook de badkamer is bijzonder. „De kunstenaar heeft de badkamer op zes meter hoogte gebouwd. Van daaruit heb je prachtig uitzicht over het Friescheveen.”

Ondanks het succes blijft het hotel niet langer bestaan. „We hebben het er wel over gehad, maar we breken de aangebouwde trap en badkamer toch af zoals gepland. De badkamer is gebouwd om een boom en daardoor lekt het bij flinke regenval een beetje. Bovendien is de kunstroute 18 september ook klaar.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.