Kunstwerk bij Okkenveen van de baan

Het kunstwerk van Rainer Gross bij het Okkenveen bij Ydermade is van de baan. De rechtbank in Groningen schorste vrijdag de omgevingsvergunning van de gemeente Tynaarlo.

Juridisch medewerker Nicolette Schipper van de gemeente erkende zelf bij de rechter dat de vergunning niet op goede gronden is verleend. ,,we dachten dat alle ecologische aspecten goed waren onderzocht. Dat was een misverstand tussen de betrokken instanties. We vinden dat vervelend, want we willen het goed doen.''

De plaatsing van het kunstwerk maakt deel uit van de manifestatie Into Nature, die in de hele provincie natuur, landschap en kunst met elkaar moet verbinden. Into Nature is vrijdag op een groot aantal locaties van start gegaan. Het duurt tot medio september.

Het Natuurplatform Drentsche Aa is naar de rechter gegaan omdat de plaatsing van Gross' werk een te grote verstoring zou zijn van het Natura 2000 gebied waar het zou komen. De plaatsing en verwijdering ervan zou veel verstoring veroorzaken. Na de opmerkingen vanuit de gemeente stelde de rechter het platform in het gelijk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.