LEF! Emmen wil opvang voor verwarde personen

De fractie van LEF! in de raad van Emmen wil in samenspraak met politie en zorg komen tot een opvang voor verwarde personen.

Opv-voorziening

Daarvoor pleit fractievoorzitter Harry Leutscher in een brief aan burgemeester en wethouders van Emmen. LEF! verwijst in de brief naar een soortgelijk project in Den Haag met een zogeheten opv-voorziening. Opv staat voor opvang verwarde personen. Die is in het Haagse geval gehuisvest in het hoofdbureau van politie. Het gaat om twaalf zorgverblijven waar personen gemiddeld een uur of vier blijven. Personen die een gevaar voor zichzelf of voor anderen zijn, helemaal de weg kwijt zijn, stemmen horen of in een psychose verkeren zouden daar tijdelijk kunnen worden opgevangen en door medewerkers van zorg of reclassering van de juiste zorg voorzien.

Overlast

Het voorstel van LEF! staat niet op zichzelf. De Emmer fractie verwijst naar de opv naar aanleiding van problemen in de wijk Angelslo. Al geruime tijd zorgen bewoners voor een pand aan de Husingecamp voor overlast in de buurt. LEF! en verschillende andere fracties, zo bleek tijdens de laatste raadsvergadering eind juni, bezochten de omwonenden. Die klagen volgens de brief van LEF! dat de overlast de afgelopen weken alleen maar is toegenomen. ,,Niet alleen in de directe omgeving, maar ook ruimer om het genoemde pand.’’ LEF! heeft net als omwonenden de indruk dat het gaat om mensen met psychische problemen. Buurtbewoners klaagden al eerder in deze krant dat de bewoners van het specifieke huis aan de Husingecamp zorgen voor overlast door het gebruik van drank en drugs, vernielingen plegen en de kinderen uit de buurt lastig vallen.

In de brief wil LEF! van het college weten welke concrete acties er de laatste tijd in Angelslo zijn genomen. Bovendien is de de fractie nieuwsgierig of b & w er weet van hebben of elders in de gemeente Emmen soortgelijke problemen spelen. Afhankelijk van de antwoorden wil LEF! er een agendapunt van maken in de raadscommissie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.