LTO glaskracht wil heroverweging windpark Klazienaveen

LTO Glaskracht, de belangenorganisatie van glastuinbouwers, wil dat de gemeente Emmen de plannen voor een windpark in het Rundedal in Klazienaveen opnieuw in overweging neemt.

Volgens de belangenorganisatie hebben de plannen voor zes windturbines een breed draagvlak bij de omwonenden. Realisatie van de windturbines zorgt ervoor dat 7 miljoen kuub gas bespaard kan worden. Ook zou een groot gedeelte van de energiebehoefte in het cluster Klazienaveen opgewekt kan worden met het windpark, blijkt uit onderzoeken naar het initiatief. ,,Er kan gesteld worden dat het voor de verduurzaming en daarmee de toekomst van het glastuinbouwcluster Klazienaveen cruciaal is dat het windpark tot ontwikkeling komt”, stelt LTO Glaskracht in een brief aan het college van B en W.

Recent besloot de gemeente Emmen verder te gaan met de plannen voor windparken aan de N34, de Zwartenbergerweg en aan de Pottendijk. LTO Glaskracht vindt het ‘onnaceptabel dat politieke motieven de aanleiding zijn om niets te doen met een perspectiefrijk project’.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.