La Place wil terug naar Emmen

Restaurantketen La Place heeft serieuze belangstelling voor een vestiging aan het Raadhuisplein in Emmen.

Onderhandelingen

Het voert op dit moment onderhandelingen met de eigenaar van het pand waarin tot voor kort Schuurmans Schoenen was gevestigd, Cap Tabbert. Die bevestigt de belangstelling. ,,Punt is dat er mogelijk flink geïnvesteerd moet worden in een verbouwing. Dat zou voor La Place een overweging kunnen zijn om elders een locatie te zoeken.’’

Tabbert zelf is enthousiast. ,,Ik hoorde dat de de vestiging van La Place in V&D in Emmen zes keer tot beste restaurant van Nederland is uitgeroepen.’’ Tabbert erkent dat het de vestigingsleider Desiree van der Land is geweest die La Place - nu eigendom van supermarktketen Jumbo - op het spoor van het Raadhuisplein heeft gezet. ,,Daar is geen makelaar aan te pas gekomen. Ze is zelf heel enthousiast en het zou mooi zijn als ze hier zou kunnen terugkeren.’’ Van der Land was gisteren onbereikbaar voor een reactie.

Terugkeer

La Place moest vorig jaar noodgedwongen de nering in Emmen sluiten als gevolg van het faillissement van V&D. Nieuwe eigenaar Jumbo Supermarkten nam alleen de zogenoemde stand-alone vestigingen over, filialen dus die niet in het warenhuis waren ondergebracht.

Bart van den Nieuwenhof, CEO van La Place, zegt dat de kans op een terugkeer ,,groter is dan 50%’’. ,,We willen graag naar Emmen waar we een fantastisch team hadden in V&D. Desiree en haar mensen hebben een actieve vol gespeeld bij bij deze nieuwe locatie. We doen ons best om een deel van die mensen daar weer aan het werk te krijgen.’’

Probleem is inderdaad dat er een flinke verbouwing moet plaatsvinden alvorens La Place terug kan keren. ,,We zijn heus niet te beroerd om op nieuwe locaties te investeren, we snappen dat dat nodig is, maar het moet wel in balans zijn met de toekomstverwachting.’’ Van den Nieuwenhof denkt voor het einde van de maand uitsluitsel te kunnen geven over de terugkeer van La Place naar Emmen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.