Landelijk lijsttrekkersdebat live vanuit Groninger provinciehuis

De regionale omroepen Drenthe, Fryslân en Noord zenden woensdag 8 februari een debat uit met landelijke lijsttrekkers van de grootste politieke partijen.

Dit in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart.

Commissaris van de koning in Drenthe Jacques Tichelaar is blij met dit (inmiddels) derde landelijke debat in het Noorden. ,,Het is belangrijk om de problemen die hier spelen helder te krijgen. Bijvoorbeeld: als de politiek zegt ‘we willen een kleinere overheid’, dan raak je deze regio in het hart. En actuele thema’s zoals aardbevingen, windmolens en landbouw zullen ook aan bod komen.’’

De provincies Drenthe, Friesland en Groningen leggen samen met de gemeenten Leeuwarden, Assen, Emmen en Groningen 40.000 euro op tafel voor de uitzending, live vanuit de Statenzaal van het provinciehuis in Groningen.

De VVD, PvdA, ChristenUnie, SP, Groenlinks, D66 en het CDA hebben toegezegd. De PVV is uitgenodigd en indien Geert Wilders komt, is extra geld beschikbaar voor zijn beveiliging. Parlementair journalist Ferry Mingelen is gestrikt als presentator.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.