Langenkamp en Bloemerts uit gemeenteraad Westerveld

De gemeente Westerveld ziet twee prominente raadsleden vertrekken. Het zijn Jan Langenkamp, fractievoorzitter van Progressief Westerveld, en VVD’er Jan Bloemerts.

Langenkamp (foto) zet om gezondheidsredenen een punt achter zijn loopbaan in de politiek. De huidige fractievoorzitter van Progressief Westerveld heeft maandag zijn ontslagbrief ingediend. Langenkamp treedt per 20 december terug als lid van de gemeenteraad van Westerveld. Hij neemt tijdens de vergadering van 31 januari in het gemeentehuis in Diever afscheid van zijn collega’s.

Langenkamp geniet in de hele provincie bekendheid, omdat hij twaalf jaar voor GroenLinks in Provinciale Staten van Drenthe zat. Daarnaast is hij ook nog twee jaar raadslid geweest in de toenmalige gemeente Smilde (nu Midden-Drenthe).

In Westerveld is Langenkamp bezig aan zijn tweede termijn als raadslid. Sinds 2012 maakt hij deel uit van de drie man sterke fractie van Progressief Westerveld. Die partij is een samenwerkingsverband tussen D66 en GroenLinks in deze gemeente. Net als de VVD, het CDA en de PvdA heeft de partij drie zetels in de zeventien man sterke gemeenteraad.

VVD’er Jan Bloemerts heeft een functie aanvaard binnen LTO Noord. De inwoner van Lhee heeft laten weten het werk binnen de landbouworganisatie niet te kunnen combineren met zijn werk als raadslid.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.