De jeugdafdelingen van de amateurvoetbalclubs VV Emmen en SC Angelslo gaan in het nieuwe seizoen samen verder als FC Meerdijk. De leden van beide clubs hebben hier maandagavond mee ingestemd.

De vergaderingen vonden vanwege de coronamaatregelen via internet plaats. Zowel bij SC Angelslo als bij VV Emmen werd het voorstel van het bestuur zonder tegenstem omarmd. De komende dagen kunnen de leden van beide clubs zich uitspreken over het tenue en het logo van FC Meerdijk. ,,We presenteren samen drie tenues en twee logo’s’’, zegt Gerrit Hidding, bestuurslid van SC Angelslo. ,,De leden hebben een week de tijd om hun voorkeur aan te geven.’’

Twee verenigingen, vlak bij elkaar

VV Emmen en SC Angelslo hebben elk hun eigen sportpark en voetballen op pakweg een halve kilometer van elkaar. De in 1925 opgerichte VV Emmen doet dat pal achter het stadion van profclub FC Emmen, de uit 1965 daterende SC Angelslo heeft haar thuisbasis op sportpark Meerdijk Noord aan de Sint Gerardusstraat.

In maart dit jaar concludeerde een onderzoekscommissie dat het verstandig is om de jeugdafdelingen van beide clubs samen te voegen. Dit zou de beste stap zijn om ook in de toekomst een gezonde organisatie voor jeugdvoetbal op de Meerdijk te hebben. De wijk Angelslo vergrijst en dat heeft vooral gevolgen voor omvang van de jeugdafdeling van SC Angelslo.


loading

VV Emmen is aanzienlijk minder wijkgebonden dan SC Angelso, maar wel deels afhankelijk van de vergrijsde wijken Angelslo en Emmerhout. De club geeft bovendien aan dat zij niet weet hoe de situatie over pakweg vijf jaar is. In de loop der jaren zijn er veel andere vormen van vrijetijdsbesteding bijgekomen die concurreren met het voetbal.

Ook al steunbetuigingen voor de ledenvergadering

Bij SC Angelslo deden maandagavond 35 mensen mee aan de ledenvergadering, bij VV Emmen 20.

,,De opkomst was vergelijkbaar met die bij andere ledenvergaderingen’’, zegt Peter IJpelaar, jeugdvoorzitter van VV Emmen. Hij zegt dat flink wat clubleden al vooraf via de mail hebben aangegeven dat het voorstel hun steun had. ,,Ook leden die maandagavond niet meededen met de vergadering.’’


loading

Van de beide clubs heeft SC Angelslo de modernste faciliteiten. Daar liggen een onlangs compleet vernieuwd kunstgrasveld en twee semikunstgrasvelden. Het veel oudere sportpark van VV Emmen heeft dit allemaal niet.

Spelers FC Meerdijk blijven wel lid van hun huidige club

FC Meerdijk wordt een zelfstandige eenheid, met een eigen bestuur, eigen tenues en een eigen logo. De spelers blijven wel lid van hun huidige club, dus SC Angelslo of VV Emmen. Kinderen tot en met 13 jaar spelen hun thuisduels op het sportpark van SC Angelslo, de oudere jeugd op de velden van VV Emmen.


loading

Er zijn geen plannen voor een algehele fusie van SC Angelslo en VV Emmen. VV Emmen is van oudsher een zondagvereniging en het eerste team speelt op hoog niveau, in de hoofdklasse. In 1975 werd de club landelijk kampioen bij de zondagamateurs. SC Angelslo is een echte zaterdagclub. In de jaren tachtig speelde het eerste team in de hoogste klasse op het amateurniveau, maar daarna daalde het niveau aanzienlijk. Momenteel komt de club uit in de vierde klasse.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe