Leerling van Stad & Esch Meppel test positief op corona: medeleerlingen in quarantaine

Leerlingen ontsmetten hun handen op Stad & Esch. Foto: Wim Goedhart

Een leerling uit vwo 5 van Stad & Esch in Meppel is positief getest op het coronavirus. De leerling is niet op school geweest met klachten en is sinds vorige week dinsdag thuisgebleven toen die zich voordeden.

De uitslag van de test volgde afgelopen weekend. Vijf medeleerlingen zijn op advies van de GGD tien dagen in thuisquarantaine gegaan. Met deze leerlingen is op de dagen voorafgaand aan het ontstaan van de klachten langer dan 15 minuten contact geweest binnen anderhalve meter. Hen is door de GGD gevraagd zich te laten testen.

Het is de tweede keer na de zomervakantie dat een leerling positief is getest, geeft directeur-bestuurder Peter de Visser aan. „In de eerste week na de zomervakantie betrof het een vwo 6 leerling.” Zodra een leerling of medewerker positief is getest op een coronabesmetting, is er contact met de GGD. „Wij volgen de adviezen van de GGD op.”

Sinds de zomervakantie is er circa dertig keer een coronatest afgenomen bij een medewerker. Geen van hen scoorde positief.

Blijf thuis

De Visser geeft aan dat Stad & Esch er alles aan doet om corona buiten de deur te houden. Zo wordt gehamerd op anderhalve meter afstand houden tot de medewerkers, goede hygiëne en het advies aan leerlingen en docenten met lichte gezondheidsklachten om vooral thuis te blijven. „Hier wordt heel goed gehoor aan gegeven, daar ben ik trots op. Per dag zijn gemiddeld vier tot zes docenten thuis en geven online les en volgen 150 tot 200 leerlingen online les. Ook de leerling met corona volgde al thuis les.”

Het onderwijsniveau blijft op peil, ook als leerlingen thuis blijven, zegt De Visser. „Ze hoeven niet bang te zijn om lessen te missen. Wij zijn gezegend dat we al jaren een digitale school zijn. We werken met livestreamverbindingen vanuit alle lokalen. Dit houdt de drempel laag om thuis te blijven bij milde klachten. Als we dit met elkaar volhouden, hebben we de grootste kans om corona buiten de deur te houden.”

Communicatie

De school kiest voor duidelijke communicatie richting leerling en ouder. Is er sprake van een coronabesmetting dan wordt de klas of een leerjaar ingelicht. Ook medewerkers worden op de hoogte gebracht. De Visser: „Leerlingen en medewerkers die tot een risicogroep behoren kunnen dan hun eigen afweging maken of ze naar school blijven komen. Ouders geven ons complimenten dat we goed communiceren.” Volgens hem is er op school geen sprake van onrust.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe