Lees terug: Hoogeveen Drents politicus van het jaar

Wethouder Maurice Hoogeveen (D66) van Assen is vrijdagavond uitgeroepen tot Drents Politicus van het Jaar 2015.

De jury roemde in haar rapport Hoogeveen voor zijn bevlogenheid, zijn strategische handelwijze, zijn enorme dossierkennis en sterke communicatieve vaardigheden. Ook zijn behendige manier om verbindingen te leggen onderscheidt hem. ,,Een kanshebber voor een carriere in Den Haag”, aldus de jury, al heeft hij zelf die ambitie voorlopig niet.

Politiek Talent van het Jaar is CDA-statenfractievoorzitter Riëtte Wollerich geworden. Zij is volgens de vakjury als nieuwkomer een aanwinst voor Provinciale Staten en blijkt de reddende engel na een roerige CDA-periode in de Drentse politiek. Ze valt op door haar snelle dossierkennis, is scherp in het debat, maar met humor en charme.

Eerherstel voor harmonie

De winnaars ontvingen de onderscheiding, een grote beker, uit handen van de winnaars van vorig jaar. Maurice Hoogeveen kreeg zijn beker van gedeputeerde Ard van der Tuuk. Riëtte Wollerich werd gefeliciteerd door het talent van 2014, VVD-fractievoorzitter Roald Leemrijse van Assen. De prijs, een initiatief van Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe, is dit jaar voor de vierde maal uitgereikt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.