Lees terug: strafzaak moordbroers

Bij de rechtbank in Assen begint woensdag de tweede zittingsdag van de strafzaak tegen de van drievoudige moord verdachte broers Admilson (31) en Marcos R. (30) uit Hoogeveen. De twee hebben bekend dat ze in november 2012 Berend Smit (55) uit Dwingeloo hebben doodgeschoten. Het echtpaar Jan en Greet Veenendaal (beiden 77 jaar) uit Exloo werd in juli 2013 door verstikking om het leven gebracht.

De strafzaak gaat zeker vijf dagen duren en is via dit liveblog te volgen. Dat de rechtszaak nu pas is, anderhalf jaar na de arrestatie, komt doordat de broers tot twee keer toe langdurig zijn geobserveerd en onderzocht om te bepalen of ze ernstige psychische stoornissen hebben. Dinsdag werden de broers door de rechtbank voor het eerst in het openbaar gehoord over de gepleegde misdrijven.

Lees ook: .

Woensdag worden hun persoonlijke omstandigheden behandeld, zoals hun baby- en peuterjaren in Brazilië en hun jeugd bij hun adoptieouders in Wijster. Ook komt het militaire verleden van Admilson R. aan de orde. Hij zou traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt bij defensiemissies in Afghanistan. Deskundigen, zoals psychiaters en psychologen die de broers onderzochten, worden bevraagd door de rechtbank, het Openbaar Ministerie en advocaten. Op dag drie van de strafzaak kunnen nabestaanden van de slachtoffers een verklaring afleggen.

Om praktische redenen worden op 26 en 27 oktober het requisitoir van de officier van justitie en pleidooien van de advocaten gehouden. De zittingen beginnen elke dag om 10.00 uur.

Live Blog Strafzaak moordbroers Hoogeveen
 
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.