Lefier kalefatert huurhuizen Nieuw-Weerdinge op

Woningstichting Lefier is druk doende het huurhuizenbestand in Nieuw-Weerdinge ingrijpend op te knappen. Twaalf nieuwe woningen zijn klaar: afgelopen week kregen de eerste zes huurders hun sleutels.

De woningen staan aan het Achterdiep in Nieuw-Weerdinge. Twee andere projecten van Lefier in het dorp komen ook nog dit jaar af: aan het Zetveld en Eerste Kruisdiep worden 24 woningen duurzaam verbeterd, aan de P. Beugelstraat gaat het om zes huizen.

De nieuwe huizen aan het Achterdiep zijn ‘levensloopgeschikt’: van jong tot oud, iedereen kan er naar tevredenheid wonen. Dat komt onder meer door een slaapkamer en douche op de begane grond. Verder zijn de woningen energiezuinig gemaakt.

,,Ze zijn geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen. Dat maakt de kosten voor elektra en gas erg laag’’, zegt projectmanager Willem de Groot van Lefier. Ook de overige huurhuizen worden zodanig aangepakt dat ze wat betreft energielabel van E of F naar B gaan.

De nieuwbouw en opknapbeurten maken deel uit van het dorpsvernieuwingsplan Nieuw-Weerdinge. Er zijn ook tientallen verouderde woningen gesloopt. Open plekken krijgen een nieuwe, groene bestemming. André de Vries, manager gebiedsteam bij Lefier: ,,Nieuw-Weerdinge blijft met deze ingrepen een vitaal dorp, met moderne en betaalbare woningen voor iedereen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.