Lening van gemeente voor Hoogeveners die willen verhuizen

Als derde Nederlandse gemeente stellen B en W van Hoogeveen voor om een restschuldlening in te voeren voor mensen van wie het huis onder water staat.

Inwoners van Hoogeveen die graag binnen de gemeente willen verhuizen, kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen. De lening dient als tweede hypotheek waarmee de restschuld wordt overbrugd. Op die manier hoopt het college verhuizen te stimuleren.

Het leenbedrag kan oplopen tot maximaal 20.000 euro en mag op ieder moment boetevrij worden afgelost. Ook mensen die nieuwbouw gaan bewonen, maken aanspraak op de lening.

Het idee voor de restschuldfinanciering is onderdeel van een pakket aan maatregelen voor betere doorstroming op de woningmarkt. Zo willen B en W ook de starterslening aanpassen. Die moet alleen nog beschikbaar zijn voor starters die een woning in een portiekflat willen kopen, omdat dat soort woningen moeilijk te verkopen blijkt.

Daarnaast moet er een blijverslening komen voor ouderen. Met het geld kunnen huizen worden aangepast, waardoor ouderen langer thuis kunnen blijven wonen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.