Leven in het nieuwste Beiler seniorenzorgcomplex: ‘Het borreluurtje is meestal met een kwartier afgelopen, maar we hebben een heel leuk leven’

De vergelijking met de vriendenclub van ‘s lands beroemdste bejaarde, Hendrik Groen, is gemakkelijk gemaakt bij de ontmoeting met de vierkoppige cliëntenraad van woonzorgcomplex Spectrum in Beilen. De rondleiding in het nieuwe gebouw, ter ere van het openingsfeest woensdag, is onder aanvoering van bewoonster en lid van de cliëntenraad Martien de Weerd (83).

De Weerd is een energieke, vrolijke dame, die merkbaar zin heeft in de rondleiding. Henk Hunse (81, woont niet in Spectrum) en Wil van der Meer (voorzitter cliëntenraad) lopen voor de gezelligheid mee. Vlak na het begin van de tour houdt ze al halt. ,,Kijk, hier zitten we op wacht”, grinnikt ze, terwijl ze wijst naar een groen bankje in de hal. Volgende stop: de ontmoetingsruimte naast de entree, even verderop. Met grote loungebanken en warempel! Brandend haardvuur. ,,We hebben het koud, dus we hebben de haard maar vast aangedaan.” Ja, ja.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.