Lichaam vermiste man uit Coevorden aangetroffen

Zoekactie in Coevorden. FOTO PERSBUREAU METER

De man die sinds woensdagnacht werd vermist in Coevorden, is aangetroffen in het water langs de Spoorsingel. Dit meldt de politie donderdagmiddag. De politie gaat uit van een ongeval maar de omstandigheden rond zijn dood worden uit voorzorg wel onderzocht.

In Coevorden werd sinds woensdagnacht gezocht naar de 60-jarige John Schneider. De man keerde niet terug van het uitlaten van zijn hond.

Schneider kwam woensdagavond rond 23 uur thuis met zijn vrouw. Hij ging daarna, zoals elke avond, wandelen met zijn hond. Een vast rondje van zo'n anderhalve kilometer. De echtgenote werd rond 3.30 uur 's nachts wakker omdat ze de hond door het huis hoorde lopen. Haar man was nergens te bekennen, waarna ze de politie belde.

De politie zocht in de omgeving van het vaste rondje naar de man, onder meer met een warmtebeeldcamera en een speurhond. Omdat een deel van de route langs het water loopt, werden ook duikers van de brandweer opgeroepen. Later werd het water nog afgespeurd met een boot.

Naar aanleiding van een tip zette de politie donderdagmiddag de Spoorsingel af. Iemand had knallen gehoord in de omgeving van de straat en daarna een auto die hard wegreed. Of dit iets met de vermissing te maken heeft is niet zeker, zegt politiewoordvoerder Ron Reinds. ,,Maar je kan slechts één keer goed sporenonderzoek doen, daarom hebben we dat gelijk gedaan. Een schietpartij is een mogelijkheid, maar ik kan er nog wel zes bedenken. Misschien waren het wel feestende jongeren die vuurwerk afstaken."

Ook het onderzoek in het water langs de Spoorsingel gaat daarom door. Er werd een dregteam opgeroepen en er werd donderdag met een soarboot gezocht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu