Lichamen omgekomen militairen in Nederland

De lichamen van de twee in Mali omgekomen militairen van de luchtmobiele brigade in Assen komen maadagvanavond op de vliegbasis Eindhoven aan.

Maandag is er een zogeheten rampceremonie op de Nederlandse basis Castor in Gao, in het noordoosten van Mali. Collega's bewijzen hun verongelukte collega's de laatste eer. Daarna worden de stoffelijke overschotten met een KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht aan op vliegbasis Eindhoven.

Het vliegtuig landt naar verwachting om 18.00 uur. In Eindhoven is een tweede ceremonie gepland, waarna de lichamen worden overgedragen aan de familie.

Sergeant Henry Hoving (29) uit Winschoten en korporaal Kevin Roggeveld (24) kwamen vorige week woensdag om tijdens een schietoefening met een mortier. Een derde militair raakte daarbij zwaargewond. Hij is vrijdag overgevlogen naar Nederland en ligt in het militaire hospitaal in Utrecht.

Het ongeval wordt onderzocht door de marechaussee, onder leiding van het Openbaar Ministerie. De onderzoekers zijn inmiddels in Mali. Het ongeluk met een draagbare 60 mm-mortier gebeurde ten zuiden van Kidal, op bijna 300 kilometer van Gao.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.