Lichamen van Asser militairen spoedig naar Nederland

De lichamen van de twee omgekomen militairen in Mali worden wellicht komend weekeinde overgebracht naar Nederland.

Defensie is druk in overleg met de Verenigde Naties (VN) om de stoffelijke overschotten naar Nederland te krijgen. De missie in Mali valt onder de vlag van de VN. ,,We moeten vliegtuigen regelen om de lichamen over te vliegen”, vertelt Jos van der Leij, Defensiewoordvoerder buitenlandse operaties.

De stoffelijke overschotten van Henry Hoving uit Winschoten en Kevin Roggeveld uit Groningen worden vanuit het hoofdkwartier van de Nederlanders in Gao via de Malinese hoofdstad Bamako naar de militaire vliegbasis Eindhoven gevlogen, zo maakte Defensie donderdag bekend.

Rampceremonie

Voorafgaand aan de vlucht naar Nederland zal op het hoofdkwartier in Gao een zogeheten rampceremonie worden gehouden. Dan nemen collega’s afscheid van de omgekomen militairen.

Of de uitvaarten van Henry Hoving en Kevin Roggeveld met militaire eer gepaard is nog niet duidelijk. ,,Dat is aan de familie”, vertelt Van der Leij.

Het condoleanceregister voor de twee militairen op internet is inmiddels door honderden mensen getekend. Tijdens de missie in Mali zijn tot nu toe vijf Nederlanders omgekomen. Twee militairen verongelukten vorig jaar met hun Apache-helikopter en een militair stierf een natuurlijke dood.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.