Liefdeskoppel begint stamppotcafé in voormalige Bullseye in Assen

Het zijn geen koks, maar hebben wel ervaring in de horeca. Linda Kolk en Marco Fekkes beginnen vol goede moed met een stamppotcafé in het voormalige pand van de Bullseye in de Rolderstraat in Assen.

Was het een goed uitgedacht plan, dit stamppotcafé? Absoluut niet. Dat Kolk (46) en Fekkes (47) dit eetcafé eind januari openen hangt van toeval aan elkaar, daarover zo meer. Het concept is simpel: een driegangenmenu voor 12,50 euro. Een soepje, keus uit een paar stamppotten als hoofdgerecht en een toetje. ,,We willen dat het gemoedelijk en laagdrempelig is’’, zegt Fekkes. Na het eten is het een gewoon café, tot een uur of één ‘s nachts.

Liefdesverhaal

Het toevals- en liefdesverhaal begon in 2017, toen het huwelijk van Fekkes op de klippen liep. Fekkes: ,,Ik kende Linda van voetbal, waar onze zoons allebei op zaten. Toen het over was, belde ik Linda op of ik mocht komen praten. Ik wilde mijn verhaal bij iemand kwijt die er niet al te dichtbij stond.’’ Linda was verbaasd over het telefoontje, maar zag er geen kwaad in. ,,Hij bleef eten en is daarna nooit meer weggegaan. In tegenstelling tot wat mensen denken waren we niet meteen verliefd. Hij sliep op de bank.’’

Marco lacht: ,,Het was geen liefde op het eerste gezicht maar het klikte heel goed. Ook tussen onze kinderen. Dus waarom zou ik weggaan?’’

Spruitjesstámppot lusten kinderen wel

Pas na maanden ontstond de liefde, ook aangezwengeld doordat Marco lekker kon koken voor het hele samengestelde gezin. Linda heeft twee kinderen uit een eerdere relatie en Marco heeft ook twee kinderen. ,,Ik maakte vaak stamppotten, en als ik spruitjesstamppot maakte vonden de kinderen spruitjes ineens wél lekker.’’ Het idee werd geboren: waarom geen stamppotcafé beginnen?

Pand Bullseye opknappen

Via een makelaar werden ze geattendeerd op het leegstaande pand waar het café Bullseye huisde. Het pand moest flink worden opgeknapt. ,,De voormalige huurder is met de noorderzon vertrokken, dus dan weet je het wel. De afwasmachine stond vol en we plakten aan de vloer, we moesten elke centimeter aanraken’’, zegt Fekkes. De meubels hebben ze vervangen, alles is geverfd en de pui wordt deze maand nog gerenoveerd. Ook wordt de keuken nog aangepakt.

Vinden ze het niet spannend, zo vlak voor de opening? ,,Nee hoor, het komt wel goed en anders stoppen we weer’’, zegt Fekkes. Kolk: ,,Ik maak me ook geen zorgen, dat heb ik van hem geleerd.’’ Ze nemen het hoe het komt.

De puzzelstukjes vallen in elkaar

Fekkes: ,,De Bullseye is een begrip in Assen, ik ben hier als tiener veel geweest. Het viel als een puzzelstukje op zijn plek. Net als de rest van ons leven de laatste twee jaar.’’ Spontaan stropen ze allebei één mouw op. Ze hebben dezelfde tattoo laten zetten: een poppetje op een puzzelstukje dat zijn hand uitsteekt naar het poppetje op de andere tattoo. De puzzelstukjes passen in elkaar. Ze glunderen, een week na de TT trouwen ze. Fekkes: ,,Het stamppotcafé is belangrijk maar de liefde en de kinderen staan op nummer 1.’’

De opening van het café is 25 januari tijdens de Bluesdagen in Assen. Het eetgedeelte gaat 31 januari van start.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.