'Liever paar grote dan veel kleine windmolens'

Minder windturbines maar dan wel hele grote hebben minder impact op het milieu dan een groter aantal ‘kleine’ molens. De ministers moeten de mensen in de veenkoloniën meer duidelijkheid bieden over de relatie tussen het formaat van de molens en de overlast.

Dat zegt de onafhankelijke Commissie MER, die het milieueffectrapport voor het toekomstige Windpark De Drentse Monden en Oostermoer heeft beoordeeld. Dat voldoet aan de eisen en beschrijft de gevolgen voor het milieu goed, is de conclusie.

Op het grondgebied van de gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze is een windpark gepland met vijftig turbines en een totaal vermogen van circa 150 megawatt. Het milieueffectrapport legt volgens de Commissie MER helder uit waarom is gekozen voor deze locatie.

,,Uit de ingediende zienswijzen blijkt dat omwonenden vragen hebben. Daarom bevelen wij de ministers aan een toegankelijk overzicht te presenteren van de combinaties van grootte en aantal turbines met hun milieueffecten. Dit ten behoeve van een transparante belangenafweging.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.