Lijst Groen Noordenveld wil interpellatiedebat over Mensinge

De fractie van Lijst Groen Noordenveld (LGN) wil woensdagavond een interpellatiedebat voeren over de kritieke toestand van Landgoed Mensinge in Roden. Fractieldier Henk Koekoek diende hierover een verzoek in bij burgemeester Klaas Smid.

Zoals gemeld is er sprake van grote financiële, personele en organisatorische onrust rond Mensinge (museum, theater, de Landskeuken). Cultureel manager Ids Dijkstra meldde zich per eind mei ziek en het bestuur van Mensinge treedtr per 1 juli aanstaande af vanwege de ontstane situatie.

Brief

Het bestuur heeft de gemeenteraad een brief gestuurd waarin staat dat zij zich samen met de vrijwilligers grote zorgen maken over de voortgang van zaken bij theater de Winsinghof. Bovendien zou de gemeente uiterlijk 20 juni een bedrag van 50.000 euro moeten overmaken om de salarissen te kunnen betalen.

Tijdens een interpellatiedebat wil LGN graag weten wat het college de afgelopen weken heeft ondernomen om deze crisis te bezweren.

Nieuwe bestuursleden

Om te beginnen moeten B en W nieuwe bestuursleden benoemen en zorgen voor een goede interne overdracht. Daarnaast zal het college, aldus LGN, moeten regelen dat alle vrijwilligers op ordentelijke wijze hun werk kunnen blijven doen.

Prangende vraag is evenzeer of B en W het geld gaan overmaken om de salarissen te betalen. En hoe gaat het college de buitenwacht (artiesten, abonnementhouders, andere betrokken partijen) geruststellen?

Er is overigens een raadsmeerderheid voor nodig om een interpelatiedebat te voeren.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.