Luxe villa’s Puur Exloo zijn in trek

Harrie van der Vossen - voorgrond - plaatst als eerste koper de koker met magazine Puur Exloo in de betonnen vloer. Links Hielke Tillema van Kontour Vastgoed.

Alles wijst er op dat Puur Exloo zijn torenhoge ambitieniveau waar gaat maken. Voor 21 super de luxe vakantievilla’s zijn de koopcontracten getekend.

De funderingen voor de eerste 30 woningen worden gelegd. Na een lange aanloop komt dit bijzondere project in een stroomversnelling. Reden voor ontwikkelaar Kontour Vastgoed voor een officieel startmoment. Voor burgemeester Jan Seton werd een jongensdroom werkelijkheid toen hij voor Jan Beton mocht spelen. De ambtsketting ging af, de laarzen en witte jas aan en de oranje helm op. En hup, daar klom de burgemeester de hijskraan in. Tergend traag, maar uiterst secuur manoeuvreerde Seton een grote betonnen dekplaat op zijn plek. ,,Als wethouder in Groningen had ik bouw in mijn portefeuille, maar ik heb nog nooit zelf aan die hendels getrokken. Het was best even spannend”, glunderde Seton.

Archeologen

Even daarvoor had eerste koper Harrie van der Vossen een exemplaar van het magazine Puur Exloo in de kanaalplaatvloer verstopt. ,,Eeuwen geleden leefde hier een bekervolk. Hiermee voorkomen we dat archeologen die over vijfduizend jaar stuiten op casco’s van villa’s, alles bij elkaar moeten sprokkelen om er achter te komen dat hier zo’n mooi vakantiepark heeft gestaan”, grapte directeur Hielke Tillema van ontwikkelaar Kontour Vastgoed. Nu de bouw goed en wel op gang is gekomen trekt volgens hem ook de belangstelling van het koperspubliek aan.

Vestigingsleider Raymond Rolink van bouwbedrijf Koenen bevestigde dat. ,,De reacties op social media zijn overweldigend. Gezellig chique, warm en het gaat op in het landschap. Er is niemand die het maar niks vindt.”

Kroonjuweel

Het bouwbedrijf kan nog een tijdje vooruit met dit project. Er worden in totaal 180 luxe villa’s gebouwd. Kroonjuweel is een villa die geschikt is als accommodatie voor 24 tot 28 personen. Met bij elke slaapkamer een aparte badkamer. Prijskaartje: rond de 1,4 miljoen euro. Rond februari volgend jaar start de verkoop daarvan. Zo rond die tijd wordt ook begonnen met de renovatie van het Fletcher hotel-restaurant De Hunzebergen. Eerst wordt het restaurant verbouwd. Daarna wordt gestart met de aanleg van een overdekt zwembad. Een opslagschuur wordt zodanig verbouwd dat die geschikt is om te worden gebruikt als theater, ruimte voor workshops of gewoon om te chillen. De toekomstige gasten worden met een shuttlebus - uiteraard elektrisch - vervoerd naar attracties als Wildlands en het Drents museum. De verwachting over de samenwerking met het Hippisch Centrum en het Golfpark Exloo aan gene zijde van de weg is hoog gespannen.

Gasloos

Seton wees op de economische meerwaarde voor het gebied. ,,In onze gemeente is één op de drie banen gerelateerd aan het toerisme. Het levert 100 miljoen euro per jaar op en er zijn 1,1 miljoen overnachtingen. Aan Puur Exloo kunnen we veel plezier beleven. Gasten doen hun boodschappen in de gemeente en gaan eten in restaurants. En Puur Exloo heeft ook nog eens de primeur van gasloos bouwen in onze gemeente.”

Heuglijke dag voor Drenthe

Directeur Astrid Crum van Marketing Drenthe sprak van ‘een heuglijke dag voor heel Drenthe’. ,,Dit past bij het imago van Drenthe als oerprovincie. Niet oubollig. Daar past dit soort accommodaties van een hoog luxe niveau bij. Ik ben er ook van overtuigd dat er ruimte in de markt zit. Dit sluit aan bij de wensen. Het aantal buitenlandse toeristen dat Drenthe bezoekt, is de laatste jaren met tachtig procent toegenomen en er zit nog veel meer potentie in.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe