Maak vrijdag een virtuele wijnreis met Rock ‘n Rolle uit Dalen (samen met Gerard Ekdom en topkok Ron Blaauw)

Rock 'n Rolle wijn. Foto: Rock 'n Rolle

Liefhebbers van wijn, eten, kunst én muziek kunnen vrijdag meedoen aan de Online Rockstar Party van wijnhuis Rock ’n Rolle uit Dalen. Organisator Lars Kalkdijk heeft daarvoor radio-dj Gerard Ekdom, topkok Ron Blaauw, wijnjournalist Harold Hamersma en tv-presentator Eddy Zoëy gestrikt.

Wie vooraf via het wijnmerk een speciale partybox koopt met wijn en diverse hapjes - al dan niet met de spareribs van Blaauw - beleeft vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur twee smakelijke uren. Thuis, online achter de iPad of laptop.

‘We zijn helemaal klaar met corona’

Ontkurk twee flessen wijnen, terwijl Ekdom plaatjes draait en Zoëy een verrassende quiz in petto heeft. Daarmee viert het wijnmerk ook de start van het nieuwe jaar. ,,Normaliter vindt die start met de presentatie van de nieuwe wijnen plaats bij Ron op de zaak, maar wegens corona is dat nu uitgesloten”, zegt Kalkdijk. ,,We zijn helemaal klaar met corona en velen met ons, daarom dat we nu iets online organiseren.”

Online streamen

Dat vergt volgens Kalkdijk nogal wat voorbereiding. ,,De komende dagen zijn we druk in touw om alles technisch goed te regelen. De gasten zitten vrijdag bij elkaar aan tafel in een studio in Utrecht. Wie een box koopt , logt vrijdag in en kan thuis het hele online programma volgen.”

Maximaal 1000 mensen kunnen vrijdag de Rockstar Party streamen. ,,Ja, de belangstelling is groot. We weten dat mensen er echt zin in hebben.”

loading

‘We willen alle rocksterren Rock ‘n Rolle laten proeven’

Rock ’n Rolle werd zes jaar geleden gelanceerd als merk van wijnhuis Chauxdigue uit Dalen van Theo en Léon Kalkdijk. Zoon Lars sloeg begin dit jaar de handen ineen met wijnimporteurs Delta Wines en Badet Clément.

,,Twee belangrijke spelers binnen de Europese wijnmarkt, waardoor wij niet alleen betere wijnen kunnen produceren, maar deze ook veel beter aan de man kunnen brengen. We kunnen de komende jaren echt verder werken aan onze wijnen. Die belangrijke stap willen we vrijdag ook vieren. Wat we de komende jaren graag willen? Sowieso alle rocksterren onze Rock ‘n Rolle laten proeven!”

Meer lezen over de Rolle druif? Klik op deze link .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu