Maatregelen voor een veiliger Dordsedijk

De gemeente Emmen neemt flink wat maatregelen om de verkeersveiligheid op de Dordsedijk bij het Esdal College in Klazienaveen te verbeteren.

Op de weg komen de symbolen '50' te staan en in de berm worden twee displays geplaatst die de gemeten snelheid weergeven. Ook wordt het zebrapad bij de kruising met de Jonkheer de Jongestraat extra opvallend gemaakt door er gekleurde palen bij te zetten.

Om het uitzicht voor overstekende kinderen te verbeteren, verdwijnen voor een zebrapad twee parkeerplaatsen. Bomen worden gesnoeid, zodat er meer geprofiteerd wordt van het licht van lantarenpalen.

De maatregelen volgen op een zitting van de bezwaarschriftencommissie. Hierin werden de protesten van buurtbewoners besproken tegen de geplande aanleg van een bevoorradingsweg voor het Esdal Colllege. Deze school heeft een nieuw gebouw en wil dit pand laten bevoorraden via de Dordsedijk en een nieuwe weg voor eigen gebruik. Bij het inmiddels gesloopte oude schoolgebouw gebeurde dit zo'n 150 meter verderop, ook via een weggetje vanaf de Dordsedijk.

Veel buurtbewoners vinden de plek voor het nieuwe weggetje niet geschikt. Het is vlak bij een oversteek. Meermaals werd bij de commissie benadrukt dat er veel te hard wordt gereden. Wethouder René van der Weide (Wakker Emmen) bekeek daarna de situatie en dit leidde tot bovenstaande maatregelen.

Het Esdal College heeft inmiddels, na overleg met de gemeente, een aangepaste aanvraag ingediend voor het weggetje. Het weggetje komt in de nieuwe plannen een stuk verder van de oversteek te liggen en dichterbij een bosperceel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.