Maatschappij van Weldadigheid zoekt nieuwe directeur

Jan Mensink, de directeur van de stichting Maatschappij van Weldadigheid, gaat het in de aanloop naar zijn pensioen in 2018 rustiger aan doen.

Eind dit jaar doet Mensink een stapje terug. ,,Ik ga mij bezighouden met de viering van 200 jaar Maatschappij van Weldadigheid en ik ga er een boek over schrijven. Zaken waar ik anders niet zo snel aan toe kom’’, zegt Mensink.

Derde baantje

Mensink, sinds 1994 directeur, werkt al sinds 1985 bij de stichting, maar hij had niet verwacht dat hij er tot aan zijn pensioen zou werken. ,,Het was mijn derde baantje en ik was van plan om na een jaar of vier ergens anders te gaan kijken. Maar het heeft mij nooit meer losgelaten.’’

Pensioen

Met zijn pensioen in zicht moet Mensink de Maatschappij van Weldadigheid wel loslaten. Maar daar is hij niet echt mee bezig. Mensink: ,,Het is goed zo. Ik kijk er ook wel naar uit om het rustiger aan te gaan doen.’’ Grootse plannen heeft de 63-jarige directeur niet. ,,Op pad met de vrouw en ik mag graag fietsen. Daar kom ik nu nog te weinig aan toe.’’

Opvolger

De Maatschappij van Weldadigheid is in 1818 opgericht door kolonel Johannes van den Bosch die de kansarmen een nieuw bestaan wilde bieden. Met het geld van welgestelden richtte hij landbouwkoloniën op. Arme mensen kregen er een woning en zorgden voor de onderhoud van het gebied.

In de loop van dit jaar zal de stichting met een opvolger voor Mensink komen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.