Makers Het Pauperparadijs willen met nieuwe show naar Odoorn

De theatermakers van de succesvoorstelling Het Pauperparadijs willen met hun nieuwe voorstelling Mammoet naar Odoorn.

De producenten hebben hun oog laten vallen op het Schapenpark in boswachterij Odoorn-Exloo. Zij vinden dit de ideale plek voor hun show, die gaat over de oertijd.

Oertijd

Volgens Tom de Ket, scriptschrijver en regisseur, is de oertijd nog voelbaar op die locatie. ,,En dat is essentieel voor een voorstelling die ingaat op hoe het leven van mensen in de tijd is veranderd.’’

Tom de Ket regisseerde ook Het Pauperparadijs. Dit theaterstuk was een groot succes op de binnenplaats van Gevangenismuseum Veenhuizen. Zowel in 2016 als vorig jaar waren alle voorstellingen daar uitverkocht.

Op z’n vroegst in zomer 2020

Ter voorbereiding op het vergunningentraject voor de nieuwe show Mammoet is al contact gelegd met de gemeente Borger-Odoorn. Ook is samen met Staatsbosbeheer een verkennend onderzoekstraject gestart. Volgens de theatermakers is in een vroeg stadium gesproken met omwonenden en ondernemers uit de gemeente.

De voorstellingen van de nieuwe show zullen op zijn vroegst in de zomer van 2020 te zien zijn. Stichting Het Pauperparadijs neemt de productie van Mammoet voor de rekening.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.