Mali-ganger Henry Hoving in Winschoten gecremeerd

In zijn woonplaats Winschoten vond woensdagmiddag de uitvaartdienst van de in Mali omgekomen militair Henry Hoving (29) plaats.

De uitvaart is met militaire eer. Collega’s van de luchtmobiele brigade uit Assen droegen de kist met daarop de Nederlandse vlag en zijn rode baret cultuurhuis De Klinker in. Andere militairen vormden een erehaag.

De afscheidsdienst in de Klinker werd massaal bezocht. Door een live-verbinding met het Nederlandse kamp in Mali konden de collega's van Hoving de dienst volgen. Na de plechtigheid werd Hoving in besloten kring gecremeerd. Hij laat een vrouw en een dochtertje van twee na.

Sergeant der eerste klasse Henry Hoving kwam twee weken geleden in Mali om het leven bij een oefening met een mortier. Bij het ongeluk sneuvelde ook Kevin Roggeveld (24) uit Groningen. Hij wordt donderdag begraven in Hoogkerk.

Een derde militair van de luchtmobiele brigade, een 23-jarige Groninger, raakte tijdens het ongeluk zwaargewond. Hij ligt nog in het militair hospitaal in Utrecht.

Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet bekendgemaakt. De marechaussee en het Openbaar Ministerie doen nog onderzoek.

De kist op het podium cultuurhuis de Klinker.

Collega's van de luchtmobiele brigade dragen de kist naar binnen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.