Man die uitgaansruzie probeert te sussen mishandeld: Hoogeveners veroordeeld tot werkstraffen

Twee mannen (21 jaar en 20 jaar) uit Hoogeveen zijn veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur en 120 uur voor hun betrokkenheid bij een vechtpartij in het uitgaansgebied.

Ze hebben zich volgens de politierechter schuldig gemaakt aan openlijk geweld in de Grote Kerkstraat in Hoogeveen in de nacht van 27 op 28 januari. Rond half zes in de ochtend stond een groep mensen voor Club Aces, maar de deur was al gesloten. Er ontstond ruzie.

Het slachtoffer heeft verklaard dat hij zag dat een meisje een klap kreeg. Hij probeerde naar eigen zeggen dat zaak te sussen. De politierechter acht bewezen dat de twee verdachten hem vervolgens tegen de grond hebben gewerkt. Het slachtoffer kreeg schoppen en klappen en is gewond afgevoerd met een ambulance.

De jongste verdachte geeft toe dat hij een klap en een schop heeft gegeven om zijn medeverdachte vriend te helpen. De 21-jarige medeverdachte ontkende dat hij tegen het hoofd heeft geschopt. De rechter acht hem wel schuldig en geeft hem een hogere werkstraf, omdat hij naar zijn oordeel een grote rol had in het geweld. De man is ook veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee weken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.