Man die vader in Eeserveen met mes bedreigde veroordeeld tot cel en behandeling

Een 48-jarige man uit Eeserveen is veroordeeld voor ernstige bedreiging van zijn vader. De alcoholverslaafde man, die nu in een GGZ-kliniek zit, mag niet meer bij zijn ouders komen.

Dat heeft de rechtbank in Assen dinsdag bepaald. De verdachte was zwaar onder invloed van alcohol toen hij in het weekend van 18 en 19 augustus vorig jaar erg agressief werd naar zijn vader en moeder. Hij zei tegen zijn vader: ‘Ik snij je doormidden en laat je dan liggen. Ik bel zelfs geen ambulance voor jullie.’

Docent Frans geweest

De man is docent Frans geweest, maar aan lager wal geraakt. De rechtbank acht bewezen dat de vader door zijn zoon is bedreigd met een mes. Dat gebeurde rondom de woning voor het oog van de buren. De gewaarschuwde politie vond de situatie zo bedreigend dat agenten hun dienstwapen hebben getrokken. De man is veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf, waarvan een maand voorwaardelijk. De rechtbank heeft bepaald dat hij de behandeling in de GGZ moet afmaken en daarna nog ambulant behandeld moet worden. Hij mag geen contact zoeken met zijn ouders.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.