Man eiste naaktfoto's van meisjes: werkstraf

De rechtbank in Assen heeft een 21-jarige man uit Annerveenschekanaal veroordeeld tot 200 uur werkstraf en 179 dagen voorwaardelijke jeugddetentie. De man dwong vorig jaar meisjes van 12 en 13 jaar naaktfoto's van zichzelf en elkaar te maken en ze naar hem te appen. Deden ze dat niet, dan zou hij zichzelf iets aandoen.

Nadat ze de eerste foto's hadden gestuurd, dreigde hij die te publiceren als ze niet nog meer zouden sturen. Ook appte de man hen een foto van zijn geslachtsdeel en stuurde hij de foto's van de twee meisjes door naar een derde meisje. Zij was 13 en voelde zich ook erg bedreigd door de afbeeldingen die ze kreeg. Dit meisje stapte naar haar moeder en zo kwam de zaak aan het rollen.

Toen de politie hem op 30 april vorig jaar in zijn toenmalige woonplaats Assen aanhield, ontdekten agenten ook 43 kinderpornografische foto's en dertien films op zijn computer.

De officier van justitie eiste tijdens de rechtszaak zeven maanden jeugddetentie, waarvan vier voorwaardelijk tegen de man. Dat vond de rechtbank een te hoge straf, omdat hij verstandelijk beperkt is. Hij denkt op het niveau van een 12-jarig kind.

De man moet zich van de rechtbank ook laten behandelen en reclasseringstoezicht krijgen. Aan een van slachtoffers moet hij bovendien ruim 800 euro schadevergoeding betalen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.