Man en vrouw opgepakt die overval in 2015 op Kruidvat Emmen pleegden

De politie heeft een 26-jarige man en een 23-jarige vrouw aangehouden die een Kruidvat-filliaal aan de Middenhaag in Emmen overvielen. Daarmee lijkt de overval te zijn opgelost door de politie. Met flink wat hulp van de DNA-databank.

Twaalf tips Opsporing Verzocht over overval Emmen
Lees verder

De man en vrouw komen beiden uit Almere, maakte de politie donderdag bekend. De vrouw mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten, maar de man zit nog vast. Hij heeft de overval bekend.

Mes laten verdwijnen

Op 4 december 2015 liep een man rond 18.45 uur de drogisterij binnen en bedreigde het personeel met een groot mes. Op dat moment was een kassière net bezig om een klant te helpen. Er werd, na een graai in de kassa, enkele honderden euro’s buitgemaakt. Een bewakingscamera heeft de overval haarscherp op beeld. De vrouw heeft bekend dat ze na de overval de gebruikte kleding en het mes heeft laten verdwijnen.

DNA-match

Na de overval heeft de politie DNA-sporen gevonden. Nu, bijna drie jaar later, heeft het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) een match gevonden met het DNA van de man. Ook werd duidelijk dat de man hulp had gehad bij de overval. De officier van justitie van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland besloot daarop om de man en vrouw te laten aanhouden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.