De Assenaar is al vaak veroordeeld.

Man in Assen valt minderjarige jongens seksueel lastig: zes maanden cel opgelegd

De Assenaar is al vaak veroordeeld.

Een 65-jarige Assenaar is woensdag door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld, omdat hij zich bewust vlak in de buurt van minderjarige jongens heeft bevredigd. Dat gebeurde bij de Baggelhuizerplas in Assen en een kleedruimte van een zwembad in Biddinghuizen.

In de zomer van 2018 werd de verdachte wekenlang geobserveerd door de politie nadat hij had gemasturbeerd bij de Baggelhuizerplas. Vier jongens van 13 en 14 jaar, die langskwamen fietsen, waren getuige van zijn seksuele handelingen. Hetzelfde gebeurde een paar weken later met twee jongens van zeven en elf jaar in de kleedruimte van een zwembad in Biddinghuizen. Dat incident is door de politie, die hem volgde, met camerabeelden vastgelegd.

Opname in kliniek

De Assenaar is al vaak veroordeeld voor soortgelijke feiten. De rechtbank in Assen heeft de man in juni 2019 veroordeeld vanwege het plegen van seksuele handelingen in het bijzijn van de kinderen bij de Baggelhuizerplas en het zwembad in Biddinghuizen. Hij kreeg negen maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk opgelegd.

Tegen die veroordeling is de man in hoger beroep gegaan. De straf van het hof valt lager uit: zes maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk en verplichte behandeling. Bij het hof zei de man open te staan voor behandeling, ook voor opname in een kliniek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu