Man mishandelt echtgenote: 'Als je aangifte doet, ga ik je kinderen vermoorden'

Voor mishandeling en bedreigen van zijn vrouw is tegen een 37-jarige Assenaar drie maanden cel geëist. Het stel is nog geen jaar getrouwd geweest.

De verdachte werd na op 18 maart van dit jaar vanuit een woning aan de Lariks in Assen geboeid en meegenomen naar de politiewagen. Zijn vrouw had de politie gebeld. Een agent zou door de verdachte zijn bedreigd met de woorden: ‘Ik vermoord je. Je weet niet wie ik ben. Ik ben een moordenaar, ik heb 12,5 jaar gezeten.’

Ziekelijk jaloers

De verdachte verklaarde tijdens de zitting dat hij boos werd op de agent, omdat hij in de portiek bij de woning tegen de muur werd geduwd en een hij bij zijn keel werd beetgepakt. Dat hij geweld heeft gepleegd tegen zijn toenmalige vrouw gaf hij deels toe. ,,Maar niet op de manier, waarop zij het heeft beschreven. Zij is ziekelijk jaloers. Ik werd gevangen gehouden in mijn eigen huis. Ik was weggeweest om een cadeautje voor haar te kopen. Zij begon mij te slaan.”

Veroordeeld voor medeplegen van doodslag

De man was in april 2015 voorwaardelijk vrijgekomen na een veroordeling tot vijftien jaar cel voor het medeplegen van doodslag. Hij was onder behandeling bij de forensisch psychiatrische kliniek. De verdachte leerde in juli 2017 de vrouw in Assen kennen. Ze zijn heel snel gaan samenwonen en getrouwd. Ondertussen is het stel alweer gescheiden.

De vrouw heeft verklaard dat de relatie in het begin goed was. Volgens haar begon de ellende na twee maanden met verbale agressie. Op de bewuste dag zou zij 20 tot 25 keer zijn geschopt tegen haar bovenlichaam. Het slachtoffer had blauwe plekken en zwellingen op haar hoofd, arm, hand en schouders. De Assenaar zou tegen de vrouw hebben gezegd: ‘Als je aangifte doet ga ik je kinderen vermoorden.’

Agressieve man

De officier van justitie acht bewezen dat hij de vrouw heeft mishandeld en bedreigd. ,,Er mag van alles aan vooraf zijn gegaan, maar dat rechtvaardigt zijn gedrag niet. De politie heeft opnames gemaakt van de arrestatie met een bodycam. ,,We zien op de beelden een zeer agressieve man die scheldt en tiert. Wat mij opvalt, is dat hij de schuld volledig bij een ander legt.” De officier wil ook dat hij vijf maanden van zijn eerdere veroordeling alsnog uitzit. Uitspraak: 14 augustus.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.