Man stalkt ex en plaatst seksadvertenties: werkstraf geëist

Tegen een 37-jarige man uit Emmen is 220 uur werkstraf geëist voor het stalken van zijn ex-vriendin. De man legde onder meer blokjes met spijkers achter de banden van haar auto, spoot de uitlaat vol met pur en gooide een verfbom over haar schutting.

Het Openbaar Ministerie eiste ook twee maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van drie jaar tegen de 37-jarige  man.

Het stalken gebeurde tussen november 2016 en 24 maart vorig jaar. De Emmenaar viel zijn ex op nog veel meer manieren lastig: hij stuurde honderden sms’jes, belde haar vaak op en logde in op haar Facebookaccount en veranderde hij het wachtwoord.

Advertenties op sekssite

Verder plaatste de man advertenties op een sekssite waarin de vrouw zich zogenaamd aanbood als prostituee. Ook hing hij posters met haar foto en een seksuele boodschap op in haar woonplaats.

De vrouw wist lange tijd niet wie haar lastigviel, tot ze een beveiligingscamera ophing. Toen ze het purschuim in haar uitlaat vond, zag ze op de beelden dat haar ex-vriend de dader was. Ze stapte naar de politie.

Lezersjury bezocht de zaak: reactie + video later dinsdag

Dagblad van het Noorden bezocht de zitting met drie leden van de Drentse Lezersjury. U kunt dinsdagmiddag op dvhn.nl teruglezen- en kijken wat zij van de zitting vonden.

'Ik was overspannen'

De man bekende meteen. Na de scheiding van zijn ex-vrouw, waarna hij verder ging met de vrouw uit Gasselternijveen, raakte hij ook zijn baan kwijt. Toen zijn nieuwe vriendin het uitmaakte, was dat de druppel: ,,Ik was overspannen. Alle ellende van de jaren ervoor had ik opgekropt, omdat ik er niet over praatte. Al mijn woede richtte ik op haar, omdat zij de laatste was die me pijn heeft gedaan. Ik schaam me diep.”

De vrouw las huilend een slachtofferverklaring voor tijdens de rechtszaak. Zij heeft een trauma opgelopen door de stalking, die volgens de officier van justitie in de zwaarste categorie valt. De Emmenaar moet het slachtoffer 8500 euro schadevergoeding betalen, eiste de officier. Uitspraak: 29 mei.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.