Een 55-jarige man uit Dalen heeft aan twee zussen die over het Pieterpad bij het dorp aan het wandelen waren, zijn geslachtsdeel laten zien.

De vrouwen hebben ook verklaard dat hij zichzelf aan het bevredigen was. De verdachte, die samen met zijn vrouw naar de rechtbank was gekomen, ontkende de beschuldigingen dinsdag. Het incident gebeurde 9 januari op een schelpenpad aan De Drift in Dalen.

Een van de zussen zag volgens haar verklaring bij de politie bij het passeren van de man dat hij zijn geslachtsdeel uit zijn broek had. De vrouwen liepen door om even verderop de politie te bellen. Volgens de zussen stond de man zichzelf te bevredigen. Hij keek hen daarbij aan. De Dalenaar zei dat de twee het verkeerd hadden geïnterpreteerd. ,,Ik heb een plas gedaan.”

Smerige feit

De officier van justitie gelooft dat niet. ,,Ik kan niet zien waarom deze vrouwen zonder reden met dit verhaal zouden komen”, zei de officier. ,,Het is een smerig feit, onwenselijk gedrag in de openbare ruimte.” Ook de politierechter vindt dat er voldoende bewijs is tegen de man. ,,De verklaringen van de vrouwen zijn gedetailleerd als het gaat om de beschrijving van de persoon en de handelingen. Ze beschrijven wat ze zien, maar ook wat ze niet zien.”

De man is veroordeeld tot voorwaardelijke werkstraf van 30 uur met een proeftijd van twee jaar. Zij adviseerde de man eens goed na te denken over waar dit gedrag bij hem vandaan komt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Rechtbank