Man uit Erica botste na drinken 16 flesjes bier: werkstraf

Een 25-jarige man uit Erica die na het drinken van zestien flessen bier achter het stuur stapte, is dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur, waarvan veertig uur voorwaardelijk.

Daarbij legde de politierechter hem een jaar rijontzegging op, waarvan acht maanden voorwaardelijk.

De man ‘liep’ op 18 juli in zijn woonplaats tegen de lamp omdat hij de macht over het stuur van zijn auto verloor en tegen een boom botste. De officier van justitie legde hem uit hoeveel mazzel hij had gehad dat de boom geen voetganger was: ,,Dan had u hier voor drie rechters gezeten en had ik een gevangenisstraf geëist.”

De Ericaan vertelde dat hij die avond uit de dorpskroeg kwam en op weg was naar huis. Het was niet de eerste keer dat hij met drank op achter het stuur stapte, bekende hij. Wel de eerste keer dat het misging.

,,Er is wel sprake van gewenning. Als u die dag voor het eerst zestien flesjes bier had gedronken, had u de deur van het café niet eens gehaald”, aldus de officier.

Sinds het ongeluk, waar de man alleen een hechting in zijn arm aan overhield, heeft de Ericaan geen druppel meer gedronken, bezwoer hij.

Doordat het CBR zijn rijbewijs heeft afgepakt, kan hij een deel van zijn werk bij een transportbedrijf niet meer doen. Als het aan de rechter ligt, mag hij in november weer rijden. Of hij het rijbewijs ook echt terugkrijgt, hangt af van een geschiktheidsonderzoek van het CBR. Daar heeft de man nog geen uitslag van.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.