Een 24-jarige man uit Hollandscheveld is zijn overbuurman met een ploertendoder te lijf gegaan. Het slachtoffer vluchtte zijn huis in, waarna de jonge man de ruit van zijn voordeur heeft vernield.

De politierechter hield de verdachte dinsdag op een strafzitting in Assen voor dat in het dossier foto’s zitten waarop te zien is dat de overbuurman striemen op zijn rug had. Het slachtoffer heeft verklaard dat hij 25 april buiten bij zijn huis door de man in het gezicht is gestompt en daarna met een ploertendoder op zijn achterhoofd en zijn rug is geslagen.

,,Ik heb hem wel gestompt, maar ik heb hem niet met dat ding geslagen. Als dat gebeurd was, was het wel anders afgelopen.” Het slachtoffer was niet naar de dokter gegaan. Maar zowel de officier van justitie als de politierechter achten op basis van de aangifte en de foto’s van de striemen op de rug bewezen dat hij met een ploertendoder is geslagen. ,,Of je iemand vol raakt of schampt maakt wel uit”, merkte de rechter op. ,,Het is een verboden wapen. Je mag daar niet mee over straat.”

Roddels

De verdachte heeft geen strafblad. De Hollandschevelder zei dat hij er heel erg spijt van heeft dat hij zijn buurman heeft mishandeld. ,,Ik had een gokverslaving en veel problemen. Ik was bang dat mijn vriendin bij mij weg zou gaan. Hij heeft veel roddels over mij verspreid. Als de buurman mijn vriendin zag zei hij steeds dat zij bij me weg moest gaan, dat ik vaak ging stelen en andere vrouwen had. En ik was al zo benauwd dat ze me zou verlaten.”

100 uur werkstraf

De bewuste dag was de man naar eigen zeggen onder invloed van alcohol. ,,Mijn vriendin is nog bij me en ik werk aan mijn problemen. Ik heb hulp van verslavingszorg en heb schuldhulp.” Hij heeft geen strafblad. De politierechter vindt dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan een hele vervelende mishandeling. Hij is veroordeeld tot 100 uur werkstraf. De ploertendoder is destijds al in beslag genomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe