Man veroordeeld voor ernstige mishandeling in Emmen

Een 26-jarige man uit Barger-Compascuum is voor ernstige mishandeling in Emmen veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur, waarvan de helft voorwaardelijk. Het slachtoffer liep door de mishandeling gehoorschade op.

Oud zeer

De mannen troffen elkaar op 7 februari tijdens carnaval in een café in Emmen. Een oude ruzie over geld laaide tussen hen opnieuw op. De man uit Barger-Compascuum zou nog geld krijgen van het slachtoffer ,,Als je kunt feestvieren en bier drinken, kun je mij ook betalen’’, zou hij tegen zijn rivaal hebben gezegd. Hij deelde enkele tikken uit, waaronder een slag op het oor. Een uitsmijter kwam tussenbeide.

Gehoorschade

Het slachtoffer moest een operatie aan de gehoorbeentjes ondergaan. Hij kan door de gehoorbeschadiging zijn werk niet meer uitoefenen. Om dit leed enigszins te verzachten moet de Bargercompascumer het slachtoffer een schadebedrag van 3560 euro betalen. ,,Dit had niet zo gemoeten”, zei de 26-jarige over zijn daden. De ruzie werd ter plekke bijgelegd. Beide mannen liepen gebroederlijk de zaal uit terwijl ze elkaar op de schouder klopten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.