Man vrijgesproken van neersteken Assenaar na feestje

De rechtbank heeft een 40-jarige man vrijgesproken van het neersteken van een man uit Assen na een feestje in diens woonplaats. Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie nog drie jaar cel tegen hem.

De steekpartij vond plaats in de nacht van 10 juli, na een feestje aan de Van Swinderenhof. Op dat feestje, waar de 40-jarige man met twee kennissen was, was het slachtoffer ook. Hij en een andere feestganger merkten na een tijdje dat hun telefoons weg waren. Zij vermoedden het al snel dat de 40-jarige man en zijn vrienden, die al snel vertrokken waren, ze hadden gestolen.

Een andere bezoeker van het feestje belde een van de drie mannen op en vroeg ze terug te komen. Dat gebeurde: even later kwamen de drie met een auto terug. Enkele feestgangers vielen vervolgens op de parkeerplaats bij de woning aan de Van Swinderenhof twee van de drie mannen aan. Dat ontaardde in een vechtpartij.

Steekwond van elf centimeter

Het 35-jarige slachtoffer, die naar eigen zeggen dronken was en speed had gesnoven, was erg agressief en viel de 40-jarige man aan. Het slachtoffer verklaarde achteraf dat hij daarna werd gestoken door zijn belager. Met een steekwond van elf centimeter in zijn zij belandde hij op de intensive care.

Ook tijdens de rechtszaak bevestigde het slachtoffer dat de 40-jarige man de dader was. Die heeft vanaf zijn arrestatie ontkend dat hij heeft gestoken. Sterker nog: hij beweert dat hij nooit mee terug is gegaan naar de parkeerplaats en dus helemaal niet bij de vechtpartij was.

Hoewel er volgens het OM genoeg bewijs is dat de 40-jarige man wel degelijk de dader is, vindt de rechtbank van niet. Volgens de rechtbank staat vast dat de dader een van de drie mannen uit de auto was. Ook stelt ze dat er aanwijzingen zijn dat het de 40-jarige man was, maar in het dossier zitten te veel onduidelijkheden om hem te kunnen veroordelen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.