Mans werd 80 en rijdt nog altijd door Drenthe met z’n flessen melk. Vandaag werd hij verrast (+video)

De 80-jarige Mans wordt verrast door zijn werkgever.

Mans Hilverink uit Westerbork rijdt al bijna twintig jaar op woensdag een bezorgroute voor zuivelbedrijf Drentse Aa Zuivel in Rolde. Zijn collega’s en klanten zijn ‘nogal dol op hem.’ Woensdag zetten ze hem in het zonnetje.

Achteraf had hij iets kunnen vermoeden. Van zijn vrouw moest hij woensdagmorgen plots een nette blouse aan, terwijl hij toch áltijd een T-shirt draagt als hij zijn rondje voor de Drentse Aa Zuivel in Rolde maakt. Maar vooruit dan maar, als de vrouw het zegt...

Eenmaal aangekomen in Rolde begint hem al snel iets te dagen. Een tiental mensen staat op de oprit van het zuivelbedrijf te zwaaien en zijn bus is versierd met vrolijk gekleurde slingers. Hij is erin geluisd!

‘Hier had ik helemaal niet op gerekend!’

Als Mans zijn eigen auto aan de kant heeft gezet en uitstapt, stormt de regionale pers al snel op hem af. „Wat is er aan de hand hier zo?”, zegt hij beduusd. „Daar schrik ik even van natuurlijk.” Voorzichtig begint hij wat te lachen. „Hier had ik helemaal niet op gerekend!”

Yuri Blanken, eigenaar van Drentse Aa Zuivel, staat erbij te glunderen. Oktober vorig jaar nam hij het bedrijf over van de vorige eigenaren. Mans kreeg hij erbij. Een cadeautje. „Hij heeft ons niet alleen geweldig goed geholpen bij de overname van het bedrijf”, vertelt Yuri. „Het is ook nog eens een ongelooflijk enthousiaste kerel. Een ambassadeur voor ons bedrijf, en dat met tachtig.”

Leeftijd is maar een getal

Maar leeftijd is maar een getal, en dat bewijst Mans maar weer. Hij bokst er op los met zijn collega’s en klanten. Vorige week nog liet hij een paar flessen karnemelk vallen, ‘omdat hij meer oog had voor de dames met de korte rokjes’. Aan pensioen moet hij niet denken, al is hij ‘wel bliede als hij de schoenen ‘s avonds weer uut kan trekken.’

Mans kijkt op zijn horloge. Hartstikke mooi, zo’n verrassing. Maar hij zal toch ook nog aan het werk moeten. En met zo’n versierde wagen kun je niet bij pad wezen natuurlijk, dus die slingers moeten er weer af. Gelukkig is zijn bus al volgeladen met kratten zuivel. Hij moet ze langs acht punten brengen. EigenErf in Schipborg is de eerste klant woensdag.

De nodige cadeaus en smokken

Wat hij niet weet is dat hij daar wéér wordt verrast. Geja Schuiling wacht hem buiten op, met ballonnen en cadeaus. Droge worst, daar is hij gek op. Maar het belangrijkste van alles: de drie kussen.

Ook bij Bakkerij Feenstra in Zuidlaren wordt Mans als een held ontvangen. Hij is dol op de jongens van Feenstra. Ze kunnen goed voetballen, en Mans is ook een echte voetbalman. VKW is z’n club.

In de bakkerij ontvangt Mans wederom de nodige cadeaus en smokken. Hier en daar deelt de oude baas een boks uit. En als hij met een grote glimlach weer in zijn bus stapt roept hij ‘goed gaon!’

Op naar de volgende klanten. Het belooft een mooie dag te worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.