Martin Eising uit Sleen is de nieuwe directeur van Rabobank Het Drentse Land

Kantoor Rabobank in Borger Foto: eigen foto

Directeur Martin Eising van Rabobank Emmen-Coevorden is sinds 1 april de nieuwe directeur van Rabobank Het Drentse Land.

Dat meldt voorzitter Klaas Schepers van de Raad van Commissarissen van de Rabobank in een bericht aan de leden van de bank.

Eising volgt Koen Ronner op, die directeur wordt van Rabobank Groninger Land. Ronner is ongeveer vijf jaar directeur geweest van Rabobank Het Drentse Land, bestaande uit vier kantoren in Hoogeveen, Westerbork, Diever en Borger en een adviescentrum in Hoogeveen.

Naast zijn nieuwe functie blijft Martin Eising directievoorzitter van Rabobank Emmen-Coevorden.

Martin Eising is al jaren een bekend gezicht bij de Rabobank in Drenthe

De in Sleen geboren en getogen Eising volgde twee jaar geleden Chéry Wortelboer op als directievoorzitter van Rabobank Emmen-Coevorden.

Voor die tijd bekleedde hij jarenlang binnen diverse managementfuncties binnen de organisatie. Zo was hij onder meer directievoorzitter bij Rabobank Westerbork en was hij al eerder werkzaam bij Rabobank Het Drentse Land als directeur Bedrijven.

Ook was hij jarenlang directeur Food & Agri waarbij hij verantwoordelijk was voor alle activiteiten en relaties van deze sector in de provincies Groningen en Drenthe.

Rabobank Coevorden is sinds 1 april gesloten

Het kantoor van Rabobank in Coevorden sloot 1 april de deuren. Reden voor de sluiting was het sterk afgenomen bankbezoek. Klanten maken op grote schaal steeds meer gebruik van de mogelijkheid om hun bankzaken digitaal te regelen. De coronacrisis heeft deze ontwikkeling in een stroomversnelling gebracht.

De Rabobank in Emmen opende begin juli 2020 de deuren van een nieuw advieskantoor aan het Raadhuisplein. Zonder geldautomaten, want geld pinnen en storten is daar niet langer mogelijk. Dat kan wel bij gele pinautomaten van Geldmaat en die de pinautomaten van Rabobank, ABN AMRO en ING hebben vervangen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe