Een 25-jarige Assenaar is veroordeeld voor schennispleging in Emmen, Loon, Glimmen en Westdorp. Tienermeisjes kregen de schrik van hun leven toen ze hem zagen masturberen.

Volgens de rechtbank heeft de man zich in een periode van vijf maanden schuldig gemaakt aan schennispleging ten overstaande van zes meisjes tussen de 13 en 17 jaar. ,,In vijf gevallen stond hij zichzelf langs de weg af te trekken en in het andere geval heeft hij zijn jas open gedaan en zijn geslachtsdeel getoond. In bijna alle gevallen is hij, nadat de meisjes hem gepasseerd waren, hen met zijn bus voorbij gereden en even verderop wederom gaan staan masturberen. Dit maakt het des te angstaanjagender.”

De man heeft meerdere stoornissen en is verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. De rechtbank volgt het reclasseringsadvies dat de verdachte behandeld moet worden. De man had zich volgens de officier van justitie in een aantal gevallen ook schuldig gemaakt aan het seksueel corrumperen van meisjes: met een ontuchtig oogmerk minderjarigen getuige laten zijn van seksuele handelingen. De rechtbank acht dat niet bewezen.

Maar de rechtbank vindt wel dat het om een ernstige vorm van schennispleging gaat. Hij is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Dat is gelijk aan de eis van de officier.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe