Matrasinzameling Havelte kent vliegende start

De aparte matrasinzameling in het Afvalbrengstation in Havelte is een doorslaand succes. De twee speciale matraskarren werden al snel gevuld met afdankers.

Sinds 21 april worden afgedankte matrassen apart ingezameld. Een dikke week later, op 30 april, waren de twee karren al helemaal volgeladen. Maar, daar bleef het niet bij. In de loods ernaast lag zelfs een derde stapel matrassen.

De afgedankte matrassen worden bewust apart ingezameld, zodat ze een tweede leven kunnen krijgen. Ze gaan naar RetourMatras, waar ze helemaal uit elkaar worden gehaald. De verschillende onderdelen krijgen in verschillende sectoren een tweede leven.

Kosten

Ondanks dat matrassen in Havelte nu apart worden ingezameld, worden ze nog steeds verwerkt onder de noemer 'grof vuil'. Dat betekent dat er nog steeds kosten verbonden blijven aan het storten van een matras. Het hergebruik is namelijk niet per definitie goedkoper. Wel is het milieuvriendelijker dan de oude manier van verwerken: verbranding.

Afvalbrengstation

Het Afvalbrengstation aan de Oeveraseweg in Havelte is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 15.30 uur en op zaterdag van 09.00 tot 11.30 uur, met uitzondering van nationale feestdagen. Brengers van afval moeten in bezit zijn van de speciale pas voor het Afvalbrengstation.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.